Balázs Mari

xxx

A Nia a lélek tánca

Mi a NIA? A NIA egy ősi erővel bíró tánc. Életstílus, filozófia, út. Általa először, vagy újra felfedezheted a tánc - és a létezés - örömét. Ami egyedülálló a Niában, hogy nem csupán a mozdulatokat használjuk, hanem a hozzájuk fűződő filozófiai gondolatokat, rákapcsolódunk az energiaáramlás külső és belső folyamataira, érzelmeket, indulatokat élhetünk át és engedhetünk ki magunkból. Jelen lehetünk a MOSTban, a pillanatban.

Friss topikok

Magamról

A Nia 13 pontja (alapelve)

 

1. A Mozgás Öröme: az öröm az elsődleges, melyre minden mozgásban rá tudsz találni. Ha egy pillanatra is elveszíted a mozgás örömét, a kapcsolatot, változtass valamin, kísérletezz, míg az öröm visszatér.

2. A Természetes idő és a Mozgásformák: a Niában a saját személyes, természetes időd szerint mozogsz és 9 klasszikus mozgásforma elemeit használod.

3. A Zene és a 8BC rendszer: a Niát a zenét alkotó hang és csönd elegyére táncolod, 8 ütemes rendszert használva a mozdulatok rendszerezésére.

4. A Szabad tánc: minden szabad ami mozgás, engedd el a formákat.

5. Éberség - az Élet tánc: a Niában ráébredsz, hogy az életed minden pillanata tánc és minden mozgást felhasználhatsz az öngyógyításra.

6. Az Alap – A Lábfej és a Lábak: a talpaid olyanok mint a kezeid, melyek a Földet érintik. A lábaidon keresztül áramoltatják a Földből kapott energiát a tested többi részébe.

7. Három szint és Három intenzitás: Minden mozdulatot három szinten végezhetsz – lenn, középen és fönn – és három különböző intenzitással. A három szint és intenzitás kombinálása a mozgás széles repertoárját ajánlja Neked.

8. Központ – Csípő, Mellkas és Fej: A csípőd, mellkasod és fejed ad otthont az energiaközpontjaidnak, érzelmeidnek. A csípőd tárolja az energiát, a mellkasod fogadja és továbbítja, a fejed pedig feldolgozza.

9. Felső végtagok – Karok, Kezek és Ujjak: A két karod, kézfejeid és ujjaid segítenek az öngyógyításban, érintésben, az energia irányításában és a kapcsolódásban. Az érzelmeid és gondolataid meghosszabbításai, általuk vagy képes a személyes, egyéni kifejezésre.

10. Röntgen anatómia: képes vagy a szemeddel, a többi érzékszerveddel és érzékeléseddel befelé figyelni a testedbe. Áthatolhatsz a bőrödön és megláthatod hogyan helyezkednek el és működnek a csontjaid, inaid és izmaid.

11. Életerő: figyeld a tested jelzéseit, tűzz ki célokat, keresd biztonságos határaidat, hozz döntéseket és figyeld az eredményt. Ez egy folyamat, mely változtatások során keresztül vezet.

12. A Test-Lélek-Szellem öngyógyító folyamata: A test öngyógyítása állandóan jelenlévő. Minden újabb mozgásforma egy lehetőség, hogy újat tanuljon a tested, az elméd és a lelked.

13. Táncold amit Érzékelsz: mikor megtapasztalod a Nia legfőbb tanítását – hogy az életet az érzékelésen keresztül éld – kapcsolódsz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marinia.blog.hu/api/trackback/id/tr94927971
süti beállítások módosítása