Balázs Mari

xxx

A Nia a lélek tánca

Mi a NIA? A NIA egy ősi erővel bíró tánc. Életstílus, filozófia, út. Általa először, vagy újra felfedezheted a tánc - és a létezés - örömét. Ami egyedülálló a Niában, hogy nem csupán a mozdulatokat használjuk, hanem a hozzájuk fűződő filozófiai gondolatokat, rákapcsolódunk az energiaáramlás külső és belső folyamataira, érzelmeket, indulatokat élhetünk át és engedhetünk ki magunkból. Jelen lehetünk a MOSTban, a pillanatban.

Friss topikok

Magamról

Hogy született a NIA?

A Nia technique (Neuromuscular Integrative Action, vagy a szívemnek kedvesebb megfeleltetés szerint Now I Am…) egy 25 éve született holisztikus irányzat, alapítói az amerikai Debbie és Carlos Rosas.

A Nia ötvözi a keleti mozgásformák és különböző harcművészetek (Tai-Chi, Tae-Kwon-Do, Aikido), a nyugati táncművészeti stílusok (modern tánc, jazz-tánc, funky, szabad tánc), egyes terápiás irányzatok (Alexander technika, Feldenkrais módszer) elméleti és gyakorlati elemeit.

Kinek ajánljuk a NIÁ-t?

Ez a táncóra mindenkinek, minden életkorban ajánlható és biztonságos. Bármilyen állapotban elkezdhető, előképzettséget nem igényel.
A NIA által mindenki saját maga gyógyítójává válhat a mozgás öröme és energiája által.


Milyen egy NIA óra?

9 klasszikus mozgásforma harmonikus kombinációjával dolgozunk az órán: a keleti harcművészetekből integrált elemekkel, tánc elemekkel és a terápiás módszerekből átvett Alexander-technika és jóga elemekkel.

Az órán a tanár folyamatosan „vezet”, elmondja mire figyelj, milyen lépés jön. A Nia intenzív, alaposan átmozgat, formál, de egyáltalán nem fogod azt érezni, hogy kimerültél, elfáradtál. Sokkal inkább feltöltődést, várakozással teli nyugalmat, és mélyen rejtőző izmaid feszülését fogod érezni.

A 90 perces órán együtt táncolunk - nézd meg az alábbi videót! :)

 


 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marinia.blog.hu/api/trackback/id/tr904927964
süti beállítások módosítása